Descriere
Castron de lemn în formă de frunză de fag, trei compartimente separate, în prelungirea corpului frunzei se află o tulpină care funcționează ca și mâner al vasului. Dimensiuni: 518*264 mm Greutate: 750 gr
Vasul în formă de frunză de fag este un accesoriu indispensabil al caselor de vânătoare, deoarece fazanul arată cu adevărat bine dacă este servit astfel lângă focul șemineului!
Sursă de inspirație - ce să servim în castron
Fazan cu mere și nuci
Ingrediente:
- 6 mere, tocate mare
- 250 g struguri negri fără sâmburi
- 300 ml suc de struguri roșii
- 1 lingura frunze de ceai verde
- 2 linguri ulei de măsline sau unt
- 2 fazani gata curățați
- 1 lingura sos de soia
- 250 ml vin roșu
- 2 lingurițe oțet din vin alb
- sare si piper negru
- 200 g nuca
Mod de preparare:
Pasul 1
Se pun merele într-un castron. Se toaca strugurii in robotul de bucătărie; se adăugă la mere, împreuna cu sucul de struguri.
Pasul 2
Se toarnă 300 ml de apa fiarta peste frunzele de ceai, se lasă 5 minute. Se strecoară ceaiul si se pune deoparte.
Pasul 3
Se încinge cuptorul la 180°C. Se prăjește puțin fazanul într-o friteuza, in ulei sau unt. Se adăugă amestecul de fructe, ceaiul, sosul de soia, vinul si oțetul.
Pasul 4
Se închide friteuza si se tine fazanul 1 1/4 ore la cuptor. Se înțeapă cu o andrea in cea mai groasa zona a pulpei. Daca iese zeama limpede, fazanul e gata.
Pasul 5
Se asaza fazanii pe un platou încălzit in prealabil si se mențin calzi in cuptor. Zeama in care s-au prăjit se da in clocot si se lasă sa fiarbă circa 10 minute, apoi se strecoară într-un vas.
Pasul 6
Se adăuga nucile, se da sosul in clocot, apoi se lasă sa fiarbă pana scade la 500 ml si capata consistenta siropului. Se condimentează sosul din belșug cu sare si cu piper. Se taie fazanii in 4 porții si se ornează cu nuca, mere si struguri. Sosul se servește separat.
Sursă: https://www.lumearetetelor.com/index.php/recipe/fazan_cu_mere_si_nuci/
Recenzii
Nu există recenzii până acum.