Descriere
Un castron de lemn în formă pătrată, cu un singur compartiment, cu colțuri curbate în interior. Poate fi folosită ca și farfurie, potrivit pentru servirea unui singur fel de mâncare, dar și pentru servirea unei creații culinare.
Dimensiuni: 200 *150 mm
Greutate: 250 gr
Prin textura naturală și liniile minimaliste, acest castron se potrivește perfect în aproape orice spațiu.
Sursă de inspirație - ce să servim în castron
Coaste de vită la cuptor
Ingrediente:
- 1,5 kg coaste de vită (sau de vițel) tăiate în segmente de circa 5-7 cm lungime
- sare,
- piper măcinat,
- pudră de ceapă/pudră de usturoi
- 1 lingură de unt clarifiat (sau ulei de cocos/seu de vită)
Mod de preparare:
Pas 1: Coastele se dau prin sare și condimente și se lasă câteva ore la rece. În lipsă de timp, puteți sări peste acest pas. O tavă se unge cu unt clarifiat sau altă grăsime, se pun coastele într-un singur strat, cu osul în jos.
Pas 2: Tava se acoperă mai întâi cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu, încercând să se închidă cât mai etanș. Dacă tava are capac, folosiți-l.
Pas 3: Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 150 grade C pentru 2,5 ore. Se stinge focul și se lasă să mai stea forma în cuptor vreo jumătate de oră. Coastele gătite în acest mod ies fragede și suculente, se desprind cu ușurință de pe oase. E o combinație dintre coacere și înăbușire, datorită închiderii etanșe a tăvii. Dacă doriți, la sfârșitul coacerii puteți să descoperiți tava și să țineți câteva minute pornită funcția grill, pentru rumenire, dar și fără acest pas coastele sunt savuroase.
TOTAL: 1530 grame, 3883.2 calorii, 186 proteine, 293.8 lipide, 0.00 carbohidrați, 0.00 fibre
Source: https://retetelchf.ro/coaste-de-vita-la-cuptor/
Recenzii
Nu există recenzii până acum.