Descriere
Castron din lemn în formă de dreptunghi, cu laturi rotunjite pe diagonală, trei compartimente separate pe diagonală, cu mânere laterale pătrate așezate pe diagonală, potrivit pentru servirea a cinci tipuri de alimente și pentru servirea creațiilor culinare.
Dimensiuni: 675*295 mm
Greutate: 2000 gr
Acest castron de lemn evocă aromele meselor din cabinele de vânătoare din mijlocul pădurii, unde poți servi orice fel de mâncare din carne pe un pat bogat de legume.
Sursă de inspirație - ce să servim în castron
Pulpă de rață la cuptor cu piure de dovleac
Ingrediente:
- 2 foi de dafin
- 2 batoane de scorțișoară
- 1 anason stelat
- nucșoară
- cuișoare
- 1 linguriță ienibahar boabe
- 1 linguriță semințe de fenicul
- 2 pulpe de rață
- 250 ml vin alb
- 100 ml ulei
- 500 grame dovleac, tăiat cubulețe
- sare
- piper
- 1 linguriță ulei de măsline
- 30 grame unt topit
Mod de preparare:
Pune pulpele de rață într-un vas de cuptor alături de condimente.
Toarnă uleiul și vinul alb în vas, pentru a acoperi pulpele.
Acoperă vasul cu folie de aluminiu și dă-l la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
Așază cubulețele de dovleac cât mai răsfirate într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Toarnă uleiul de măsline și presară puțină sare și piper.
Dă dovleacul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
Scoate pulpele de rață și înlătură folia de aluminiu. Mai pune-le o dată la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade Celsius.
Toarnă untul topit peste dovleacul copt și pasează-l cu un blender până capătă o consistență cremoasă. Dacă vrei piureul să fie și mai cremos, trece-l printr-o strecurătoare.
Sursă: https://sodelicious.ro/retete/pulpa-de-rata-la-cuptor-cu-piure-de-dovleac/
Recenzii
Nu există recenzii până acum.