Descriere
Platou mare cu trei compartimente și 6 castroane mici de lemn cu un singur compartiment, în formă de pătrat, fiecare cu colțuri curbate în interior. Dimensiuni: 500*240 mm / 240*150 mm Greutate: 2400 gr
Suntem atrași instinctiv de atmosfera rurală. Acest produs evocă cina de familie a unui moșier la țară, care își așteaptă oaspeții cu o masă bogată și delicii culinare autohtone.
Sursă de inspirație - ce să servim în castron
Ștrudel cu prune
Ingrediente:
- 1 foaie aluat foietaj
- 250-270 g prune tăiate jumătăţi
- 3 linguri făină de migdale sau nuci mărunţite
- 2-3 linguri zahăr brun
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1 ou
Mod de preparare:
Spălăm prunele, le tăiem în jumătăţi şi le scoatem sâmburii. Într-un bol, le amestecăm împreună cu zahărul, făina de migdale/nucile mărunţite şi scorţişoara. Lăsăm de-o parte. Cu ajutorul unui sucitor, întindem puţin aluatul. Cu un cuţit, scrijelim aluatul (fără a tăia până la capăt), împărţind în trei părţi egale. Părţile exterioare le tăiem în benzi egale, în formă de spic, lăsând 2 cm la fiecare capăt. Adăugăm prunele pe partea din mijloc a aluatului, îndoim capetele spre interior şi aducem alternativ câte o bandă din lateral către mijloc, formând un spic. Avem grijă să nu lăsăm spaţii neacoperite. Ungem aluatul cu ou bătut, înţepăm uşor cu o furculiţă şi presăram puţin zahăr. Dăm la cuptorul încins la 180 grade, pentru 45 de minute
Sursă: https://adevarul.ro/life-style/bucatarie/reteta-simpla-strudel-prune-delicios-fraged-1_5f8ad00a5163ec4271f7d99d/index.html
Recenzii
Nu există recenzii până acum.