Descriere
Un castron rotund de lemn, cu un singur compartiment, 2 mânere laterale. Poate fi folosită ca și farfurie, potrivit pentru servirea unui singur fel de mâncare, dar și pentru servirea unei creații culinare. Dimensiuni: 240*220 mm Greutate: 300 gr
Nevoia de apropiere de natură este integrată în genetica noastră, așa că nu este de mirare că masa servită va fi cu atât mai intimă și familiară prin utilizarea unor tăvi mici de lemn, care evocă atmosfera caselor de vacanță de la marginea pădurii.
Sursă de inspirație - ce să servim în castron
Friptura de Pui cu Maghiran
Ingrediente:
- 1 buc pui ( putem folosi doar pulpe sau aripioare)
- sare
- delikat
- piper
- 6-7 catei usturoi
- 1 lingura maghiran
- 100 ml vin alb de preferat sec
- 150 ml ulei
Mod de preparare:
Pas 1: Puiul îl porționăm, condimentăm cu sare și piper și prăjim bucațile pe 150 ml ulei intr-un vas. Stingem totul cu 100 ml de vin alb, presărăm peste carne 1 lingura de maghiran și cațeii de usturoi, tăiați felii.
Pas 2: Turnăm apa cât să acopere carnea. Adăugăm un pic de delikat(opțional) și acoperim cu un capac vasul lăsând la foc mic să fiarbă până scade zeama (dacă carnea nu e fiartă mai adaugăm apa).
Pas 3: Puiul astfel pregătit il servim cu o garnitură de pireu de cartofi, cartofi natur sau orez.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.