Descriere
Castron din lemn în formă de dreptunghi cu colțurile rotunjite, împărțit în 4 compartimente, cu mânere clasice pe margini. Dimensiuni: 588*337 mm Greutate: 1800 gr
Forma sa prietenoasă evoca casa bunicii de la țară, unde bunica punea pe masă multe delicatese, dulci și sărate deopotrivă.
Sursă de inspirație - ce să servim în castron
Pulpă de rață la cuptor cu piure de dovleac
Ingrediente:
- 2 foi de dafin
- 2 batoane de scorțișoară
- 1 anason stelat
- nucșoară
- cuișoare
- 1 linguriță ienibahar boabe
- 1 linguriță semințe de fenicul
- 2 pulpe de rață
- 250 ml vin alb
- 100 ml ulei
- 500 grame dovleac, tăiat cubulețe
- sare
- piper
- 1 linguriță ulei de măsline
- 30 grame unt topit
Mod de preparare:
Pune pulpele de rață într-un vas de cuptor alături de condimente.
Toarnă uleiul și vinul alb în vas, pentru a acoperi pulpele.
Acoperă vasul cu folie de aluminiu și dă-l la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
Așază cubulețele de dovleac cât mai răsfirate într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Toarnă uleiul de măsline și presară puțină sare și piper.
Dă dovleacul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
Scoate pulpele de rață și înlătură folia de aluminiu. Mai pune-le o dată la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade Celsius.
Toarnă untul topit peste dovleacul copt și pasează-l cu un blender până capătă o consistență cremoasă. Dacă vrei piureul să fie și mai cremos, trece-l printr-o strecurătoare.
Sursă: https://sodelicious.ro/retete/pulpa-de-rata-la-cuptor-cu-piure-de-dovleac/
Emilia –
Un platou foarte frumos, de calitate.