Descriere
Castron de lemn în formă de purcel, castron cu suprafața continuă Dimensiuni: 428*199 mm Greutate: 770 gr
Recomandat iubitorilor de arome familiare, celor care își amintesc încă aromele fripturii de porc făcute de bunica, degustate în duminicile de vară.
Sursă de inspirație - ce să servim în castron
Friptura de Pui cu Maghiran
Ingrediente:
- 1 buc pui ( putem folosi doar pulpe sau aripioare),
- sare,
- delikat,
- piper,
- 6-7 căței usturoi,
- 1 lingura maghiran,
- 100 ml vin alb de preferat sec,
- 150 ml ulei
Mod de preparare:
Pasul 1
Se pun merele intr-un castron. Se toaca strugurii in robotul de bucatarie; se adauga la mere, impreuna cu sucul de struguri.
Pasul 2
Se toarna 300 ml de apa fiarta peste frunzele de ceai, se lasa 5 minute. Se strecoara ceaiul si se pune deoparte.
Pasul 3
Se incinge cuptorul la 180°C. Se prajeste putin fazanul intr-o friteuza, in ulei sau unt. Se adauga amestecul de fructe, ceaiul, sosul de soia, vinul si otetul. Se sareaza, se pipereaza si se da in fiert.
Pasul 4
Se inchide friteuza si se tine fazanul 1 1/4 ore la cuptor. Se inteapa cu o andrea in cea mai groasa zona a pulpei. Daca iese zeama limpede, fazanul e gata.
Pasul 5
Se asaza fazanii pe un platou incalzit in prealabil si se mentin calzi in cuptor. Zeama in care s-au prajit se da in clocot si se lasa sa fiarba circa 10 minute, apoi se strecoara intr-un vas.
Pasul 6
Se adauga nucile, se da sosul in clocot, apoi se lasa sa fiarba pana scade la 500 ml si capata consistenta siropului. Se condimenteaza sosul din belsug cu sare si cu piper. Se taie fazanii in 4 portii si se orneaza cu nuca, mere si struguri. Sosul se serveste separat.
Sursă: https://www.lumearetetelor.com/index.php/recipe/fazan_cu_mere_si_nuci/
Recenzii
Nu există recenzii până acum.