Descriere
Platou mare cu trei compartimente și 6 bucăți de castroane de lemn în formă de diamant, fiecare cu colțuri rotunjite în interior. Dimensiuni: 643*276 mm / 234*196 mm Greutate: 3100 gr
Suntem atrași instinctiv de atmosfera rurală. Acest produs evocă cina de familie a unui moșier la țară, care își așteaptă oaspeții cu o masă bogată și delicii culinare autohtone.
Sursă de inspirație - ce să servim în castron
Păstrăv cu sos acrişor de unt şi usturoi
Ingrediente:
- 700 g file de păstrăv
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură condimente italiene
- sare
- 4 căţei usturoi, pisaţi
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri vin alb
- 2 linguri unt, moale
- 2 linguri pătrunjel, tocat
Mod de preparare:
Asezonezi fileurile de peşte cu condimentele italiene şi sare. Nu asezona peştele şi pe partea cu pieliţă.
Într-o tigaie mare (suficient să încapă 2 fileuri), încingi 2 linguri de ulei de măsline. Pui fileurile de peşte cu partea cu pieliţă în sus. Lasă pe foc cam 3-4 minute pe fiecare parte, până se arămeşte. Acoperi cu un capac şi lasă peştele 5-10 minute, acoperit, în tigaie, până se pătrunde complet.
Când e gata, închizi focul, şi folosind o spatulă, scoţi cu grijă peştele pe o farfurie, eliminând pieliţa. Păstrează tot uleiul prăjit în cratiţă.
Adaugi usturoiul tocat, zeama de lămâie şi vinul alb în aceeaşi cratiţă cu ulei. Mai laşi pe foc 1 minut la foc mediu, până se înmoaie. Dai la o parte de pe foc. Adaugi o lingură de pătrunjel şi 2 linguri de unt, peste sos, amestecând, fără foc, pânăp se topeşte untul şi se formează un amestec cremos.
Pui peştele în cratiţă, torni sos peste peşte şi presari pe deasupra restul de pătrunjel.
Sursă:
Recenzii
Nu există recenzii până acum.