Descriere
6 bucăți de castroane pătrate din lemn, cu un singur compartiment, în interior cu colțuri curbate. Se poate folosi ca și farfurie, dar este potrivit atât pentru a servi un singur fel de mâncare, cât și pentru creații culinare. Dimensiuni: 200*150 mm Greutate: 1500 gr
Textura naturală și liniile minimaliste fac ca această farfurie de lemn să se potrivească perfect în aproape orice spațiu.
Sursă de inspirație - ce să servim în castron
Coaste de vită la cuptor
Ingrediente:
- 1,5 kg coaste de vită (sau de vițel) tăiate în segmente de circa 5-7 cm lungime
- sare
- piper măcinat
- pudră de ceapă/pudră de usturoi
- 1 lingură de unt clarifiat (sau ulei de cocos/seu de vită)
Mod de preparare:
Pas 1: Coastele se dau prin sare și condimente și se lasă câteva ore la rece. În lipsă de timp, puteți sări peste acest pas. O tavă se unge cu unt clarifiat sau altă grăsime, se pun coastele într-un singur strat, cu osul în jos. Pas 2: Tava se acoperă mai întâi cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu, încercând să se închidă cât mai etanș. Dacă tava are capac, folosiți-l. Pas3: Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 150 grade C pentru 2,5 ore. Se stinge focul și se lasă să mai stea forma în cuptor vreo jumătate de oră. Coastele gătite în acest mod ies fragede și suculente, se desprind cu ușurință de pe oase. E o combinație dintre coacere și înăbușire, datorită închiderii etanșe a tăvii. Dacă doriți, la sfârșitul coacerii puteți să descoperiți tava și să țineți câteva minute pornită funcția grill, pentru rumenire, dar și fără acest pas coastele sunt savuroase. TOTAL: 1530 grame, 3883.2 calorii, 186 proteine, 293.8 lipide, 0 carbohidrati, 0 fibre
Sursă: https://retetelchf.ro/coaste-de-vita-la-cuptor/
Maria –
Sunt frumoase, ideale pentru snack-uri sau prajituri.